در ضیافت شام «سفارت فرانسه» چه گذشت؟

وزیر خارجه فرانسه در حالی به تهران آمده که ناوهای جنگی این کشور هم در خلیج فارس حضور یافته اند تا مانور نظامی برگزار کنند موضوعی که مورد انتقاد تجار فرانسوی هم قرار گرفته است.

در میانه میهمانی و پس از سخنرانی آیرو، یکی از تجار فرانسوی وی را مورد خطاب قرار داده و می پرسد: «جناب وزیر چرا این سفر دقیقا در روزی انجام شد که فرانسه به همراه انگلیس و آمریکا در خلیج فارس و در نزدیکی آب های ایران مانور نظامی که طبیعتا پیام های خاصی دارد، برگزار کرده اند؟ »

این تاجر برجسته فرانسوی در ادامه با نگرانی می پرسد: «آیا فکر نمی کنید این مسئله روی روابط تجاری ما با ایران تاثیر بگذارد و نتوانیم در این سفر قرارداد خاصی منعقد کنیم؟ شما از واکنش مقامات ایرانی نگران نیستید؟ »

وزیر خارجه فرانسه در پاسخ می گوید: «خیر، بنده هیچ نگرانی نسبت به موفقیت آمیز بودن این سفر ندارم. مقامات ایرانی در هیچ یک از جلسات مقدماتی و برنامه ریزی برای سفر در تهران و پاریس به این مسئله معترض نشدند».

آریو سپس در موضعی مقتدرانه مدعی می شود: دولت ایران به این سفرها احتیاج دارد و مطمئنم که هیچ اعتراضی در جلسات فردا هم نخواهیم شنید».اقدام این تاجر از سوی ۲-۳ نفر دیگر از تجار فرانسوی هم مورد استقبال قرار گرفته و آنها هم سفارت را ترک می کنند. گفته می شود تجار معترض حدود ۳۰ درصد حجم معاملات اقتصادی فرانسه با ایران را برعهده دارند.

 از صبح امروز مانور نظامی «سه‌شاخه متحد» با حضور ناوشکن‌های نیروی دریایی ارتش سلطنتی انگلیس، ناوهای جنگی یواس‌اس هوپر و یواس‌اس ماهان و ناوچه‌های ضدهوایی فرانسه در خلیج فارس آغاز شده است و تا پنجشنبه ادامه دارد.

براساس آنچه از محتوای دیدارهای ظریف، روحانی و شمخانی با وزیرخارجه فرانسه منتشر شده، هیچ یک از مقامات کشورمان نسبت به این همزمانی که امری بی سابقه در عرف دیپلماتیک است، اعتراضی نکرده اند.
منبع: خبرگزاری مهر

 

موضوعات: سیاست ما عین دیانت ماست  لینک ثابت